Over Christel

geen ingrediënten uit potjes of doosjes!
Verse afhaalmaaltijden, heerlijk en zuiver.

Hoe het begon

Mijn hobby werd mijn beroep

Ik ben Christel Goddeeris, opgegroeid in Mol en sinds november 2017 met René samen woonachtig in Retie. Ik heb 23 jaar bij een bedrijf in Nederland gewerkt. Het was een drukke baan waarbij ik met regelmaat laat thuis was. Ik had niet altijd zin om nog te gaan koken en ging dan op zoek naar een manier om lekker en gezond eten snel in te slaan. Dat viel niet mee! Bijna niks was bereid met verse producten, zoals verse groenten, verse kruiden en zelfgemaakte bouillon.

Ik heb altijd al graag gekookt. Langzamerhand groeide de droom om mijn hobby in te zetten voor anderen. Om hen verse afhaalmaaltijden te bieden, bereid zoals ze in mijn ogen bereid moeten worden. Ik ga voor VERS, ambachtelijk, puur, regionaal/lokaal, duurzaam, gezond, fair trade, biologisch en vol smaak. Ik gebruik geen bewaarmiddelen, smaakstoffen en geurversterkers.

Gezellig boerderijtje werd omgebouwd tot ‘Christels Keuken’

Het is lange tijd bij een droom gebleven, want als bijna vijftiger ga je niet zomaar je leven omgooien. Maar, in 2017 was het tijd voor een nieuwe stap in mijn loopbaan. Ondertussen had ik mijn koksopleiding afgerond. René motiveerde mij om mijn droom te verwezenlijken en samen gingen we op zoek naar een geschikte locatie met een open keuken waar ik mijn maaltijden kan koken en verkopen. Die vonden we in Retie: een knus boerderijtje.

We maakten een businessplan, verbouwden de boerderij en probeerden allerlei gerechten uit. Zo nodigde ik vrienden uit om te komen proeven en bood ik soepjes aan bij verenigingen in de buurt. Ik geniet als ik mensen zie genieten van mijn gerechten! Mijn topmoment was toen ik voor de vernieuwde website “lekkersmetstreken.be” van de provincie Antwerpen wat proevertjes mocht presenteren en lovende commentaren kreeg. Ik hoop nog vaak zo trots te mogen zijn en zulke commentaren te ontvangen!

De zuiverste ingrediënten

Verse afhaalmaaltijden, voor iedereen !

Om mijn aanbod van verse maaltijden verder te verruimen, volg ik workshops en masterclasses en verdiep ik me in de koolhydraatbeperkte en veganistische keuken. Ik wil volwaardige maaltijden verzorgen, voor iedereen. Dus ook voor mensen die vegetarisch eten of veganistisch eten. En voor mensen die een paleodieet of een SANA-dieet volgen.

April 2018 wordt mijn droom realiteit en mag ik gezond gaan koken voor iedereen die dit waardeert. De reacties op het concept zijn veel belovend; er is een grote behoefte aan verse afhaalmaaltijden. Ondertussen specialiseer ik mij nog verder in het koken; ik volg allerlei workshops en masterclasses op het gebied van gastronomie. Ik hoop jullie snel te verwelkomen, zodat ik jullie kan laten proeven van mijn ambachtelijke maaltijden.

Suggesties zijn natuurlijk altijd welkom! Je kunt me bellen op 014 / 730 374 of mailen op [email protected].

2020

Wat heb ik bijgeschaafd aan het concept?
Wat verliep anders dan verwacht?
Weetjes.