Fotozoektocht darmkanker Retie

Fotozoektocht tvv Stop darmkanker

Iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. Het lijkt vaak een ver van mijn bed verhaal tot het in je directe omgeving komt zoals bij mijn schoonbroer Freddy enige tijd geleden.
Zijn verhaal lees je hier: 71. Freddy V. 52 jaar | Stop Darmkanker

We gaan regelmatig samen op wandel en houden ervan om dan een fotozoektocht te doen: een uitgestippelde route volgen en foto’s in de juiste volgorde zetten. Tijdens één van onze wandelingen vertelde mijn zus Nancy dat ze iets wou doen aan de preventie van darmkanker om zo haar gevoelens te verwerken. Zo is het idee ontstaan om een fotozoektocht te organiseren en al het geld te doneren aan de vzw STOP darmkanker. En als we dat dan in Retie zouden doen hadden we meteen een verkooppunt en zo was er in 2021 de eerste editie van de fotozoektocht. We konden meer dan €1200 overmaken aan de preventie voor darmkanker.
Ondertussen heeft mijn zus in de winter eentje in Mol georganiseerd en in Olen loopt momenteel ook een eerste editie.
Voor Retie is de 2de editie begonnen. Alle informatie hierover vind je op: https://www.facebook.com/fotozoektochtretie

Stop darmkanker richt zich op de preventie van darmkanker, je weet wel: de test die je thuis ontvangt en moet opsturen. Deze is geheel gratis en kan veel leed voorkomen. Wist je dat slechts 50 % de test doet en terugstuurt? 6 % hiervan krijgt bericht om zich verder te laten onderzoeken, 15 % van de 6 % steekt zijn kop in het zand en denkt: mij overkomt dat niet? Bij welke 50 % hoor jij?

DUS: de volgende keer dat je de test binnen krijgt: doen! Doe zoals Freddy.

Doe de test. Liefs, Christel

Fotozoektocht darmkanker Retie

Ook Leuk Om Te Lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *