Zomer 2020

De zomer 2020 van Christels keuken

In maart was het al duidelijk dat dit geen zomer zou worden als voorheen. Als ondernemer moet je dan gaan bedenken wat je kan doen om te overleven.

Er was al contact geweest in januari met Petra van ‘t Veldt om 2 weekends in de zomervakantie daar als foodtruck te gaan staan, maar dat was nog zeer onzeker of het allemaal door zou gaan.

In april ben ik de samenwerking met met ijs Anita aangegaan en schepijs en diepvriesijs (dozen) gaan verkopen. Alles was dicht, geen terrasjes en toch al lekker weer en mensen hadden nood aan wat afleiding. Ondertussen heb ik bankjes aangekocht, doe ik op zondag af en toe een extra dessert (oa: moelleux, wafels,…) en dat blijf ik in de winter ook doen op zondag.

Uiteindelijk mocht de horeca dan toch terug open en is de zomerbar ‘t Buitenveldt geopend. In juli en augustus heb ik er telkens 1 weekend gestaan. Het eerste weekend heb ik Oosterse gerechten aangeboden (viscurry, nasi goreng met kip, vegetarische curry, wraps,….), het tweede weekend waren het gerechten die met regelmaat in Christels keuken te vinden zijn (ballekes in tomatensaus, chili con carne,…). Het was een serieuze uitdaging maar wel erg leuk om te doen. Wat mij betreft was het een geslaagde foodtruck.

Juli is de maand waar ik afgelopen 2 jaar de zomerse picknick in Retie mocht verzorgen, in augustus was het happen en trappen. Niets van dit alles is doorgegaan, helaas.

Ik heb dit kunnen compenseren door 7 weken te koken voor de crew van de Chinezen, een productiegroep die aan sas 7 het tv-programma “De Kemping” opnames met de Kempenaar Tijs Vanneste. Het gaat om jongeren die een Kemping (camping) opzetten en hun gasten een mooie tijd bezorgen. Het programma zal begin 2021 uitgezonden worden. Dit was zo een mooie opdracht! Met heel veel plezier heb ik voor hen gekookt, mooie complimenten gekregen en ik kijk alvast uit naar het programma op Eén.

Dan was het tijd voor vakantie. Nee, niet naar het buitenland, René en ik zijn de Ardennen gaan verkennen, mooie plaatsen bezocht, genoten van de rust en de stilte.

We kunnen er weer een tijdje tegen!

www.ijs-anita.com
www.veldt.be
www.dekemping.be

Ook Leuk Om Te Lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *