Masterclass Frank Fol

Workshop veganisme bij Frank Fol

Via www.evavzw.be, de vereniging voor veganisme, kreeg ik de mogelijkheid om mij bij te scholen omtrent veganisme. Lees meer hierover in mijn blog: Het verschil tussen veggie en vegan.

Creatief met groenten

Met een 10-tal chefs waren we aanwezig bij Frank Fol, DE groentekok met een ster! Hoe kunnen we creatief met groenten omgaan zodat ze aantrekkelijker worden om te eten? Er bestaan 45 technieken om groenten te bereiden. Toch worden in de meeste keukens slechts tussen de vijf en tien technieken gebruikt en krijgen vegetariërs of veganisten op restaurant enkel een salade aangeboden met weinig creativiteit uit de keuken.

Frank Fol maakt met ons drie gerechtjes met minimum drie kooktechnieken. De peterseliewortel wordt op drie manieren gebruikt in één gerecht: gepureerd, gefrituurd en rauw geraspt, drie keer dezelfde groente, drie keer een andere smaak.

De uitdaging

Daarna worden wij uitgedaagd om vijf plantaardige gerechten met minimaal vijf technieken in elkaar te steken in 30 minuten. Samen met Astrid (de keuken van Astrid) maken we een carpaccio van rode biet (carpaccio snijden), gemarineerd in sinaasappel (marineren), een pikante quinoa (koken) met groene kruiden (pureren en hakken), gestoofde venkel (stoven) en een sausje van sojayoghurt en bieslook, afwerken met geroosterde amandelen (roosteren).

Dan gaan we de gerechten proeven en evalueren met z’n allen. Er komen heerlijke plantaardige smaken naar voren en we eten lekker!

De conclusie is: we moeten nadenken en creatief denken om onze gerechten in elkaar te steken, durven proberen en durven om kruiden te gebruiken!

Deze tip neem ik zeker mee naar Retie!

Ook Leuk Om Te Lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *