Workshop anders ontbijten

Workshops anders ontbijten i.s.m. Retie beweegt

Tijdens de promotour van Christels keuken is mij gevraagd om in samenwerking met Retie beweegt een aantal kookworkshops te geven. Natuurlijk is dit voor een startende ondernemer als ik een kans die ik met beide handen wil grijpen…

Het doel van de campagne ‘Retie weegt en Retie beweegt’ is om – in samenwerking met LOGO Kempen en een diëtiste – de bevolking aan te zetten om gezonder te eten, meer te bewegen en minder te zitten. Want zitten is immers het nieuwe roken. De focus van de campagne ligt niet zozeer op een groot gewichtsverlies. Belangrijker is het bekomen van een gezondere en actievere levensstijl, ook voor mensen zonder overgewicht.

Gezond koken en verse producten passen in het concept dat ik voor ogen heb in Christels keuken. Na overleg met de diëtiste zijn het koolhydraatarme recepten die we gaan koken. Koolhydraatarm is wel nieuw voor vele mensen want we vermijden brood, pasta, rijst, noedels, suiker, koeken en frisdranken en vervangen dit door speltmeel, amandelmeel, noten, natuurlijke suikers en heel veel groenten en fruit.

Ik kies 3 thema’s om rond te werken: anders ontbijten, lekker koolhydraatbeperkt lunchen en groenten als koolhydraatvervanger. Tijdens de workshops probeer ik zoveel mogelijk recepten en tips te geven waar de deelnemers mee verder kunnen experimenteren.
Ontbijten zonder brood, we maken granola, ei-wraps, broccolibrood, gezonde confituur, pannenkoekjes, een overnight oat, vanille en chocolademuffins,….keuze genoeg om anders te gaan ontbijten.

Voor de lunch, deze moet ook makkelijk mee te nemen zijn, proberen we onder andere oopsies, gezonde pizza, wraps en brownies uit.

Onze pasta en aardappelen laten blijkt een grote opgave voor heel veel mensen. Tijdens deze workshop kiezen we voor bloemkoolrijst, zoete aardappelfrietjes, groentelasagne, courgetti en gevulde zoete aardappel, alleen maar groenten gecombineerd met een stukje vlees of vis.

Voor wie interesse heeft volgt hier nog het recept van de vanillemuffins:

Ingrediënten:
100gr havermout, 1 rijpe banaan, 1 zoete appel, 2 eieren, handje walnoten, 25gr pure chocolade, ½ vanillestokje

Werkwijze:
Verwarm de oven tot 200﮿c – blender de havermout fijn – plet de banaan, rasp de appel en meng dit samen met de eieren en de havermout – schraap het merg uit de vanillestok en meng dit onder het deeg – hak de noten en de chocolade en meng ook onder het geheel

Ook Leuk Om Te Lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *