Laura

Laura, een nieuw zonnetje in Christels Keuken

In het voorjaar van 2019 kreeg ik een mailtje of ik een stageplaats had voor een persoon met een beperking. Mijn eerste reactie was dat ik veel te ongeduldig ben om iemand te begeleiden, laat staan iemand waar ik extra aandacht aan moest besteden. Langs de andere kant wilde ik zo iemand wel een kans geven, zeker omdat het iemand gemotiveerd is en houdt van koken…

Na veel wikken en wegen zou ik het een kans geven op woensdag namiddag, alles staat dan in de toog en we konden voorbereidingen doen voor donderdag, geen stressmomentjes en geen druk. De eerste kennismaking zat goed en ik wilde er volledig voor gaan.
Eind mei startte Laura haar eerste stagedag, een beetje onwennig en we moesten elkaar nog leren kennen maar al bij al hadden we er beide een goed gevoel over. Het einde van het schooljaar kwam al snel in zicht en stapten we over naar begeleid werken.

Laura woont al haar hele leven in Retie en is 25 jaar, ze verzamelt uilen, houdt van dansen, muziek en lekker eten (ballekes in tomatensaus, pasta, videe,…), is vriendelijk en lacht altijd, een zonnetje in Christels keuken.
De klik tussen Laura en mij was er en we hadden plezier in het werk, Laura leerde snel en was meteen een goede hulp. Ze is snel van aannemen en wilde meer leren. Nu was het vooral de voorbereiding die we deden, mij leek het een meerwaarde dat ze ook de afgewerkte gerechten zou zien en zo nog trotser zou zijn op wat ze had gemaakt. Laura zou op woensdagochtend komen om te helpen koken en te proeven.
En plezier dat we samen hebben: koken, soms stressen, Laura houdt in de gaten dat er niets verbrand, elkaar plagen, samen meezingen met de Nederlandstalige liedjes,… zaaaalig om zo iemand in de keuken te hebben.
Het gaat zo goed dat ze vanaf januari 2 ochtenden mij helpt met koken, op maandag en op woensdag.

Ik raad iedereen aan die de kans krijgt om een persoon met een beperking te begeleiden om het zeker te proberen en het een kans te geven. Het is een goede beslissing geweest om Laura bij Christels keuken te betrekken. Ik word zelf rustiger als zij er is, ik krijg ontzettend veel vriendschap en voldoening van haar, ze is optimistisch, zelfverzekerd en zeker een meerwaarde!

Dank je wel Laura!

Kom haar eens begroeten op maandag of woensdag – ze is er tot 13u30 – en zie haar stralen in de keuken.

Ook Leuk Om Te Lezen

7 reacties

 1. Christel, ik vind het fantastisch dat jij dit engagement neemt! Fijn dat je de sprong waagt en er ook nog eens zo mooi over getuigt op je website. Ik hoop dat vele anderen je voorbeeld volgen ?. Als voorbeeld en aansporing tot inclusie kan dit tellen!!!
  Ik begeleidde Laura tijdens een kookpleiding in het project CVO inclusief en weet dat ze heel veel in haar marge heeft en een vrolijke meid is om mee samen te werken. Moge jullie nog veel plezier hebben samen en blijven stralen zoals op de foto.

  1. Hartelijk dank voor het fijne bericht.
   Ik heb dit inderdaad gedeeld om andere ondernemers net dat duwtje te geven om ook JA te antwoorden en samen te gaan werken met deze motiverende mensen.
   Met smakelijke groet, Christel

 2. Christel & René,
  hartelijk dank voor de kansen die Laura krijgt bij jullie.
  Het is fijn dat jij Christel uiteindelijk de uitdaging bent aangegaan.
  Respect hiervoor.
  Tenslotte vraagt het veel geduld en vertrouwen.
  Wij zijn blij dat de klik er met Laura was en dat ze zich nu zeer goed voelt op haar werkplek.
  Laura hoop nog lang bij u te mogen werken.
  Dank u!!!

 3. Beste Christel,

  Ook ik ken Laura vanuit CVO Inclusief, Laura vertelde mij vol enthousiasme over haar stage in Christels keuken. Gewoonweg fantastisch zoals het klikt tussen jullie!. Prachtig voorbeeld van inclusie, mooi zoals jij dit verhaal brengt!

  Inclusieve groeten, Jo

 4. Beste Christel en Laura , Als mama van een zoon met een beperking, vind ik het fantastisch wat jullie doen. Ik weet uit ondervinding dat mensen met een beperking en hun omgeving vaak op onbegrip stuiten. Jullie tonen dat het ook anders kan. Topteam! Doe zo voort! Groetjes, Sofie

  1. Beste Sofie,
   Dank je voor de mooie woorden!
   Volgende week kan Laura eindelijk terug starten na een half jaartje Corona en we zien er allemaal naar uit. Mensen zien groeien en stralen is iets heel moois en ik ben blij daaraan te kunnen meewerken. Veel succes voor jou en je zoon, hopelijk krijgt hij ook een plekje waar hij kan groeien.
   Groetjes, Christel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *