Logo
Christels Keuken

nieuws uit Christels keuken

Het verschil tussen veggie en vegan

- Door Christel op 5 februari 2018 -

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen vegetarisch of veganistisch eten. Dit komt niet alleen omwille van de liefde voor dieren en het milieu, maar ook wegens de crisissen en schandalen in de vleessector of gewoon voor de gezondheid. Vaak zijn er meningsverschillen over wat nu vegetarisch dan wel veganistisch is.

Veggie versus Vegan

Je bent vegetariër als je niets eet van dode dieren, geen vlees maar ook geen vis.

Er zijn ook tal van flextariërs. Deze eten geen vlees maar wel vis.  Sommigen eten meestal vegetarisch maar niet altijd. Zo kan het gebeuren dat ze thuis veggie eten maar elders niet.

Als je veganist bent wordt het toch wat complexer want veganistisch eten betekent dat je helemaal niets eet wat van dieren afkomstig is. Met andere woorden, je aanvaardt ook geen kaas, melkproducten of honing. Daarnaast bestaan er veel producten of ingrediënten waarin dierlijke bestanddelen gebruikt worden. Denk maar aan gelatine, wijn, bier of bouillons. Zelfs vijgen vormen een discussie onder veganisten aangezien in de vrouwelijke vijg soms resten van wespen achterblijven.

Omdat vegetariërs en veganisten ook eiwitten nodig hebben is het belangrijk dat ze deze uit producten halen waarin deze talrijk aanwezig zijn, te weten diverse noten, peulvruchten en granen (o.a. linzen, kikkererwten, quinoa).

Momenteel experimenteer ik volop met diverse vegan gerechten.  De groentenburger en tajine van kikkererwten vielen al goed in de smaak.
Op donderdag ambachtelijke vegan in Christels keuken.

Zie ook : Workshop veganisme bij Frank Fol.

Veggie / Vegan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Christels Keuken
weekmenu
Nieuwsover christelin de mediacontact

Christels Keuken op Instagram

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ik stuur elke week een nieuwsbrief met nieuwtjes, weetjes en uiteraard ons weekmenu! Blijf je graag op de hoogte, vul dan hieronder uw e-mail adres in.
crossmenuarrow-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram