Liever Lokaal

Liever lokaal

Een nieuwe campagne in Retie en nog 5 andere Vlaamse gemeentes om de inwoners meer in eigen dorp en omgeving te laten kopen. Ik doe dit vanaf de opening van mijn winkel; zoveel mogelijk lokaal en duurzaam kopen. Koken met lokale producten, je klanten leren kennen, niets is er zaliger dan dat.

Het idee is ontstaan in een klein dorpje in Wales. Elke 5 euro die je besteedt bij de lokale winkelier, en niet online, vermenigvuldigt zich met 5 is bewezen daar. De lokale middenstander kent zijn klanten (vaak bij naam), maakt een babbeltje met de klant en maakt de buurt aangenamer door bv de lokale chiro, scouts of voetbalclub te sponseren, mee te doen met een braderij of mee te investeren in mooie kerstversiering, … en vaak geraak je er met de fiets of te voet.
In Wales is het bewijs geleverd: met een kleine wekelijkse uitgave bij de bakker of slager om de hoek behoud en creëer je aantrekkelijke winkels, een vitaal dorp en goed ondersteunde verenigingen.

In Retie zijn we met 36 ondernemers die geloven in dit concept en treden we op de voorgrond met een mooi magazine waarin we vertellen wie we zijn en wat we doen. Van vele zal je al wel gehoord hebben of ben je klant maar misschien leer je wel een nieuwe zaak kennen. Het magazine ligt ter inzage bij de deelnemende handelaars, de bibliotheek of wachtzalen maar via deze link kan je het ook online bekijken:

Veel plezier met je ontdekkingstocht, Christel

In 10 geboden geven de deelnemende Retiese ondernemers aan waarom het voor henzelf én voor iedereen in Retie voordelig is om in je eigen dorp een pint te drinken, naar de slager te gaan of een broek te kopen.

  1. Als je bij ons koopt, steun je rechtstreeks de zaakvoerders en medewerkers van de winkel, niet een grote internationale keten.
  2. Wij doen onze eigen inkopen zo veel mogelijk lokaal. Door hier te kopen steun je dus ook andere lokale handelaars.
  3. Wij zijn uniek. Je vindt ons niet overal, alleen hier.
  4. Wij zorgen voor jobs in de buurt.
  5. Wij sponsoren lokale verenigingen en evenementen. Uw lokale inkopen zorgen dus voor meer leven in uw woonplaats.
  6. Bedankt om bij ons te kopen. Investeer mee in de toekomst van uw buurt.
  7. Wij betalen belastingen in België. In tegenstelling tot veel online winkels steunen wij dus onze scholen, diensten en openbaar vervoer.
  8. Bij ons ben je een naam, geen nummer! Wij weten wat jij mooi en lekker vindt.
  9. Vakmanschap staat bij ons centraal.
  10. Wij houden van onze buurt.

Ook Leuk Om Te Lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *