Certificaat Voedselintoleranties

Bijscholing horeca Vlaanderen over voedselintolerantie

Verse afhaalmaaltijden, certificaat voedselintolerantie

Een bijscholing over voedselintolerantie, coeliakie (glutenintolerantie) en allergenen. Dat klinkt interessant! Er zijn in België 14 allergenen die we bij de verkoop van verse maaltijden wettelijk verplicht zijn te vermelden, schriftelijk dan wel mondeling.

De 14 meest voorkomende allergenen zijn gluten, vis, mosterd, melk, pinda- of aardnoten, noten, schaaldieren, ei, lupine, soja, weekdieren, selderij, sesamzaad en zwaveldioxide of sulfiet. Een allergie kan levensbedreigend zijn, zelfs bij een kleine inname!

Allergie ≠ Intolerantie

Een allergie voor een product is wat anders dan een intolerantie.  Een voedselintolerantie is niet levensbedreigend maar je kan er wel flink ziek van worden.

Als er coeliakie is vastgesteld ben je voor de rest van je leven gebonden aan een strikt glutenvrij dieet. Gluten is de naam van een groep plantaardige eiwitten die voorkomen in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Ze zijn dus vooral aanwezig in brood en pasta, maar ook in bereide gerechten zoals bouillonblokjes, kroketten en dergelijke.

Bij Christels Keuken zullen we de 14 meest voorkomende allergenen vermelden. Ik werk zoveel mogelijk met pure producten (geen zakjes of pakjes) en gebruik homemade bouillons waardoor al heel veel allergieën uitgesloten worden. Bovendien zal ik kruisbesmettingen zoveel mogelijk proberen te vermijden, maar ik kan nooit 100% garantie bieden. Aangezien we wel met glutenhoudende producten werken, kunnen er steeds sporen aanwezig zijn. Personen die een strikt dieet volgen kunnen steeds contact met me opnemen.

Ook voor verdere vragen sta ik jullie graag te woord.

Ook Leuk Om Te Lezen

  • Online webshop stopgezet

    Beste klanten, Zoals jullie misschien al gemerkt hebben kan je niet meer via de webshop bestellen.Ik stak elke week redelijk wat tijd in het aanpassen van de webshop en eigenlijk werd er nauwelijks besteld via die weg. Jullie verkiezen het liefst om gewoon langs te komen of om te bellen, dus heb ik besloten om…

  • Workshop veganisme bij Frank Fol

    Via www.evavzw.be, de vereniging voor veganisme, kreeg ik de mogelijkheid om mij bij te scholen omtrent veganisme. Lees meer hierover in mijn blog: Het verschil tussen veggie en vegan. Creatief met groenten Met een 10-tal chefs waren we aanwezig bij Frank Fol, DE groentekok met een ster! Hoe kunnen we creatief met groenten omgaan zodat ze…

  • Vanaf nu kan je sparen

    Misschien heb je de app al gedownload of niet.
    Vanaf juli zijn we een proefproject gestart met een digitale spaarkaart. Via de app ‘Stamp it’ ontvang je per € 10 een stempel. Vanaf 10 stempels heb je recht op een verrassing (dessert, soep, maaltijd of quiche). Je kan zelf kiezen waar je voor spaart.

  • Liever lokaal

    Een nieuwe campagne in Retie en nog 5 andere Vlaamse gemeentes om de inwoners meer in eigen dorp en omgeving te laten kopen. Ik doe dit vanaf de opening van mijn winkel; zoveel mogelijk lokaal en duurzaam kopen. Koken met lokale producten, je klanten leren kennen, niets is er zaliger dan dat. Het idee is…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *