Eindejaarsmenu Christels Keuken

Menu voor de feestdagen

Mijn allereerste menu opstellen voor de feestdagen was best moeilijk.
Wat willen mensen eten? Ik wou iets aanbieden wat lekker is, dat veel mensen lusten, ook iets vegetarisch, … een hele klus!

Bewust heb ik niet voor aardappelkroketjes gekozen omdat

  1. ik dat anders ook niet aanbied;
  2. het heel veel werk is om zelf te maken en ik daar niet op ingesteld ben;
  3. ik het niet aankoop vermits het dan niet uit Christels keuken komt.

Nu ben ik er best tevreden over. Hopelijk zijn jullie ook overtuigd.

Citta van Gazet van Antwerpen vindt het alvast interessant genoeg om er een artikel over te schrijven.
Op 8 december 2018 verschijnt het artikel over mijn concept en over het feestmenu. Voor hun ben ik al aan de slag geweest met enkele gerechten. De foto’s hiervan zie je hieronder en op 8 december in de krant.
Natuurlijk hebben ze ook kunnen proeven van de gerechten en ik heb de indruk dat ze het lekker vonden. Ik heb ze laten proeven van een salade met gerookte eendenfilet, een tomatenroomsoep, het gevulde varkensgebraad, mijn veggie hoofdschotel, een assortiment van groentjes met een aardappelgratin en als afsluiter de chocolademousse.

Zo een kans krijg je niet vaak, dus heb ik de hulp ingeroepen van een van mijn beste vriendinnen, Corry, om de gerechten in een feestelijk jasje te steken. Corry Gielen is keramiste en maakt hele mooie stukken. Voor de presentatie van mijn eindejaarsmenu mocht ik een deel van haar collectie lenen.

Dank je wel Corry!

Haar werk kan je vinden op instagram als corryg_ceramics.

Ook Leuk Om Te Lezen

  • Workshop veganisme bij Frank Fol

    Via www.evavzw.be, de vereniging voor veganisme, kreeg ik de mogelijkheid om mij bij te scholen omtrent veganisme. Lees meer hierover in mijn blog: Het verschil tussen veggie en vegan. Creatief met groenten Met een 10-tal chefs waren we aanwezig bij Frank Fol, DE groentekok met een ster! Hoe kunnen we creatief met groenten omgaan zodat ze…

  • Valentijnmenu 2021

    Liefde is…. samen lekker eten!We hebben het allemaal wel eens geschreven.Misschien vindt je het afgezaagd of kinderachtig maar er is niks mis met lekker eten en je partner te verwennen op Valentijn.Doe je er niet aan mee? Ik kook het menuutje ook de dag ervoor ? Je kan het Valentijnsmenu bestellen tot en met 8…

  • Online webshop stopgezet

    Beste klanten, Zoals jullie misschien al gemerkt hebben kan je niet meer via de webshop bestellen.Ik stak elke week redelijk wat tijd in het aanpassen van de webshop en eigenlijk werd er nauwelijks besteld via die weg. Jullie verkiezen het liefst om gewoon langs te komen of om te bellen, dus heb ik besloten om…

  • Bijscholing horeca Vlaanderen over voedselintolerantie

    Een bijscholing over voedselintolerantie, coeliakie (glutenintolerantie) en allergenen. Dat klinkt interessant! Er zijn in België 14 allergenen die we bij de verkoop van verse maaltijden wettelijk verplicht zijn te vermelden, schriftelijk dan wel mondeling. De 14 meest voorkomende allergenen zijn gluten, vis, mosterd, melk, pinda- of aardnoten, noten, schaaldieren, ei, lupine, soja, weekdieren, selderij, sesamzaad…

  • Muzikale picknicks in Retie

    Wie herinnert zich de zomer van 2018 niet? Elke zondag in juli was het schitterend weer en konden we genieten van muzikale picknicks in Retie. Deze zomer doen we het gewoon weer over!Elke zondag kan je in Retie genieten van een picknick met live muziek en een picknick pakket uit Christels keuken.  Via de link…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *